Neon Verlichting

Inerte gaslampen, dat zijn neonlichten, deden nog niet zo lang geleden hun intrede in het leven van de beschaafde wereld, maar in de afgelopen decennia hebben zij zich gevestigd als betrouwbare en doeltreffende verlichtingsmiddelen. Het eerste wat in je opkomt bij het noemen van deze dingen zijn uithangborden van neonlicht, die nu in elke stad in elke uithoek van de wereld te zien zijn. Het is zelfs zo dat 80% van het totale gebruik van dergelijke lampen in beslag wordt genomen door reclame en straatverlichting. En de reden hiervoor is het unieke emissiespectrum - oranje, rood, blauw en wit-blauw. Mysterieus licht trekt op zichzelf al de aandacht, maar lampen kunnen in elke vorm worden gemaakt. Maak er geschriften en ontwerpen van. U kunt aangepaste neonlichten krijgen en hen gemakkelijk aanpassen.

 

Neonlichten zijn de helderste nieuwe verlichtingsinstallaties, gekenmerkt door een maximale efficiëntie en een lange levensduur. Daarom worden ze vandaag gebruikt op verschillende gebieden van menselijke activiteit, waaronder verlichting van gebouwen en binnenverlichting van kamers.

 

Wat zijn de voordelen van neonlicht?

Beschouw de belangrijkste voordelen van dergelijke populaire verlichtingstoestellen als een neonlicht:

 

Sfeer. Neonverlichting creëert een unieke "zachte" gloed die het interieur verzacht, in tegenstelling tot "ruwe en scherpe" gloeilampen of "scherpe" puntjes van LED-strips;

De uniformiteit van de achtergrondverlichting.

Stil - geen lawaai, of hinderlijk gekraak. Dit is vooral waardevol voor het creëren van comfort in huis en een ontspannen sfeer voor de gewenste ontspanning.

Lage bedrijfstemperatuur. Vanuit alle oogpunten een positieve eigenschap: hierdoor kunt u een neonlicht overal plaatsen zonder bang te hoeven zijn voor brand (de bedrijfstemperatuur is niet hoger dan 40 graden).

Mogelijkheid om design lichtcomposities en tekeningen van bijna onbeperkte vormen en complexiteit te creëren.

Lange werkingsduur - tot 80.000 uur;

lampen van verschillende vormen kunnen worden gemaakt;

U kunt een apparaat oppakken met elke witte achtergrondverlichting;

Hoe werken ze?

Een neonlamp bestaat uit een bol waarin de volgende processen plaatsvinden: Bij het bewegen botsen elektronen op inerte gasatomen, die in dit gebied als vulstof fungeren, en beginnen ze te ioniseren, waardoor elektronen uit het bovenste gebied in de capaciteit worden geduwd. Atomen, op hun beurt, botsen met elektronen, die weer neutrale atomen zijn. Dankzij deze omgekeerde transformatie wordt een quantum van lichtenergie uitgezonden. Zoals u ziet, is het werkingsprincipe van neonlichten niet erg ingewikkeld.

 

Wanneer ze worden aangezet, wordt dergelijk licht niet veel warmer - de verwarmingstemperatuur bereikt een maximum van 80 ° C. Het is om deze reden dat neonbuizen gewoonlijk ook koude kathodelampen worden genoemd. Hun toepassingsgebied is vrij breed, aangezien zij zich onderscheiden door duurzaamheid, efficiëntie en functionele flexibiliteit. Het belangrijkste voordeel van dergelijke lampen is dat zij elke vorm kunnen hebben.

 

Soorten neon

Neonontwerpen zijn er in een grote verscheidenheid van patronen. Gewoonlijk wordt neon verdeeld in open, gesloten.

 

Open neon - dit is wanneer de buizen zelf inzichtelijk zijn, en de voorpanelen hun gloed niet verbergen. Statische en dynamische tekens, geschriften, logo's worden open neon gemaakt ("uitgeschreven" door neonbuizen). Met open neon kunt u een heldere, dynamische lichtreclame maken die de aandacht trekt.

 

 Gesloten neon is wanneer de buizen verborgen zijn door frontpanelen, waardoor het effect van een uniforme verlichting ontstaat. Gewoonlijk wordt gesloten neon gebruikt bij de productie van lichtbakken met meer informatie en volumeletters.

 

Neon met achtergrondverlichting wordt gebruikt bij de productie van neonletters die de basis van de reclame zacht verlichten. Zo ontstaat een halo-effect onder de letter. Vaak wordt gecombineerd gebruik gemaakt van verschillende soorten neon.

 

Neon Letters

Neon lichtletters zijn zowel in het interieur als in de buitenreclame te vinden. Ze komen vooral goed tot hun recht in de kantoorruimte bij de receptie, in vergaderzalen en op andere plaatsen. Dit is een relatief betaalbare manier om uw bedrijfsidentiteit te handhaven.

 

Waar het kan worden gebruikt

Het wordt gebruikt voor registratie van ontvangstruimten

Handig voor interne navigatie

voor buitendecoratie (bewegwijzering)

Toepassingsgebied

Lichten en gemaakt van inerte gassen overal gebruikt. Zij creëerden om te gebruiken voor:

 

Verborgen Backlight productie;

De decoratieve vormgeving van de buitenruimte van gebouwen, architectonische gebouwen, monumenten en ga zo maar door;

De verlichting die reclame structuren heeft.

Decoratie van grote interieurs in elke residentiële en in andere openbare plaatsen.

De neonlichten die vandaag in de binnenhuisinrichting van het huis worden gebruikt, zien er zeer natuurlijk en presentabel uit. U kunt ze gebruiken om elke kamer te transformeren en uw unieke letters in de stijl van decoratie te maken. Ze zijn nodig voor het organiseren van een picknick in de avond, en je kunt ze gebruiken om een ongewone sfeer te creëren.Het is een ideale oplossing voor het verlichten van het plafond gebied, aquarium, evenals elke kast. U kunt het zo maken dat wanneer u het kantoor opent, het licht dat met behulp van neon is gemonteerd, er automatisch in gaat branden.

 

De tape kan ook nuttig zijn in de keukenruimte - als het merkbaar donker is tijdens het afwassen of koken.